Nyheter

Ökning av besök på Smygehuk

Längst in i ett hörn i Köpmansmagasinet ligger Smygehamns turistbyrå men folk verkar inte ha några problem med att hitta dit. Varje år ökar antalet besök. Den här sommaren är inget undantag.
Nyheter • Publicerad 11 augusti 2009
Foto: 
Inne på Köpmansmagasinet finns en Sverigekarta där besökare kan märka ut sina hemorter med nål.
Inne på Köpmansmagasinet finns en Sverigekarta där besökare kan märka ut sina hemorter med nål.Foto: 
Foto: 

SMYGEHAMN. Inne på Köpmansmagasinet finns en världskarta och en Sverigekarta där besökare kan märka ut sina hemorter med nål. I fjor räckte nålarna hela sommaren. I år har personalen på turistbyrån redan fått köpa fler.

– Det har varit jättemycket folk i år, säger Cecilia Larsson på turistbyrån.

Hon upplever att besökarantalet i Smygehamn ökar för varje år som går. Resandet verkar inte ha minskat på grund av lågkonjunkturen, i alla fall inte när det gäller Sveriges sydligaste udde. Det ekonomiska läget har däremot gjort att ovanligt många danskar tittat in på turistbyrån.

Annars vittnar världskartan om en hel del mera långväga gäster. Det finns bland annat nålar i södra Chile, på Svalbard och på Island. Cecilia Larsson gläds åt de många gästerna, men ser samtidigt ett problem.

– Det behövs fler toaletter. Vi har ju här inne på Köpmansmagasinet men annars är det bara bajamajor vi kan hänvisa till. Det är inte så roligt, man vill ju att de ska ta med sig ett positivt intryck härifrån, säger Cecilia Larsson.

Johan Silfversten Bergman
Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.