Annons
Nyheter

Män misstänkta för att försöka stjäla motorer

Nyheter • Publicerad 6 april 2014

Två män greps under natten till söndagen i hamnen i Smyge misstänkta för att ha försökt stjäla båtmotorer. Männen, den ene i 30-årsåldern och den andre i 40-årsåldern anhölls på söndagen.

Det var en polispatrull ute på rutinpatrullering som upptäckte att någon smög omkring i hamnen i Smyge strax efter midnatt. När de undersökte saken närmare hittades de två männen som försökte gömma sig på piren.

Annons

– Man hittade också hjälpmedel för att kunna ta loss båtmotorer, säger Hasse Olsson, inre befäl på polisen i Ystad.

Att en av männen var genomblöt menar polisen också är ett tecken på att han har varit i vattnet för att försöka få loss motorer. Däremot tror polisen inte att de hade lyckats få loss någon motor.

Enligt Hasse Olsson är stölder av båtmotorer ett återkommande problem längs kusten.

– Vi hittar också båtmotorer med jämna mellanrum i bilar på väg ut ur landet, säger han.

Under söndagen gjorde polisen ytterligare undersökningar av båtarna i hamnen i Smyge. Eventuellt drabbade båtägare uppmanas höra av sig till Trelleborgspolisen.

Maria Sällberg
Jenny isaksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons