Annons
Nyheter

Lokal Röda-korset-förening fyller 70

Den 20 oktober firar Röda Korset vid Östra Torp-Lilla Isie sju decennier av hjälpverksamhet. Men det blir utan pompa och ståt.
Nyheter • Publicerad 4 oktober 2010
Gunvor Ljunggren och Gunnel Olsson ska strax ha månadsmöte med ett 20-tal medlemmar. Och då är kaffe och hembakat en självklarhet.
Gunvor Ljunggren och Gunnel Olsson ska strax ha månadsmöte med ett 20-tal medlemmar. Och då är kaffe och hembakat en självklarhet.Foto: 

– Vi gör inget större firande. Vi tycker att det räcker med att uppmärksamma att vi fyller 70, säger kretsens ordförande Gunvor Ljunggren.

Men församlingshemmet är i alla fall bokat. Och det bjuds på såväl musikunderhållning som kaffe. och så håller Gunvor Ljunggren ett litet föredrag om vad som hänt de senaste 70 åren.

Annons

– Många Röda Korset-föreningar bildades kring 1940 i samband med andra världskriget. Här handlade det mycket om att väva filtar till de soldater som låg i forten, säger Gunvor Ljunggren.

– De stickade raggsockar och vantar också, inflikar sekreterare Gunnel Olsson.

1950 flyttade föreningen in i den röda stugan på Östra Torps byaväg, en lokal som i början också användes som daghem åt barn till föräldrar som jobbade på fälten. Nu tjänstgör den som en lokal där man syr, stickar och umgås.

Anna Thulin
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons