Annons
Nyheter

Långa benet före i Smyge

Träslöjd och ost. Smycken och ekologiska ägg. Trädgårdskonst och kläder. Och naturligtvis äggakaka. Söderslättsdagen i Smygehamn på lördagen bjöd på det mesta.
Nyheter • Publicerad 11 juni 2011
Styltgångaren Timotie Girardon kunde med gott samvete kalla alla andra för "lille vän" på Söderslättsdagen i Smygehamn.
Styltgångaren Timotie Girardon kunde med gott samvete kalla alla andra för "lille vän" på Söderslättsdagen i Smygehamn.Foto: Tomas Nyberg

– Vi har 25 utställare från Söderslätt här, berättar Petra Sandberg från Trelleborgs Utvecklings AB, som representerar Trelleborg i Söderslättssamarbetet.

Besökarna såg ut att trivas i det fina vädret och gick runt och tittade på det som bjöds ut, handlade och fikade i Köpmansmagasinets kafé. Medan föräldrarna lyssnade på Durfåglarna kunde barnen passa på att rida på ponny.

Annons

– Vi har framföra allt två kategorier besökare, 60 plus och barnfamiljer, säger Petra Sandberg. Och många kommer från Vellinge, Svedala och Skurup.

Som vanligt ringlade kön lång till äggakagevagnen. Där inne i hettan från spisen var det Ingrid Johansson, som lagat äggakaka i Smygehamn i många år nu, och Astrid Ahlin som stod för tillagningen av den skånska delikatessen som vissa anser vara främsta skälet att besöka Smygehamn.

Taner Caliskan och Kristin Knutsson
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons