Nyheter

Kräver tillsyn över bygglov

Länsstyrelsen bör sätta igång en tillsyn av hur Trelleborgs kommun skött ärendet med 3G-masten i Simremarken. Det kräver Leif Jönsson, son till Gunnar Jönsson som kämpat mot 3G-masten vid sin bostad i många år.
Nyheter • Publicerad 11 april 2011
Foto: 

I sitt brev menar Leif Jönsson att länsstyrelsen bör sätta en blåslampa på Trelleborgs kommun, så att det händer något i ärendet.

Han menar också att länsstyrelsen bör utreda om man ska hota med vite för att få kommunen att agera i frågan. Dessutom menar han att frågan om ett eventuellt skadestånd till fadern bör utredas.

– Vi har nyss fått in ärendet, säger Rickard Persson, planhandläggare på länsstyrelsen.

På frågan om det är rimligt att en mast utan bygglov ska kunna stå kvar i ett och ett halvt år utan att något händer svarar Rickard Persson att han ännu inte kan svara vare sig ja eller nej.

– Jag kan inte uttala mig om själva sakfrågorna ännu.

Rickard Persson menar att tillsynsärenden måste vänta tills de mer akuta ärendena klarats av.

– Vi kommer att ta upp ärendet under året, säger han. I vart fall dröjer det en månad eller två.

Det var efter att bygglovet för masten undanröjts som bolaget 3GIS drev frågan ända upp i regeringsrätten, som emellertid slog fast att masten inte skulle ha något bygglov. Beslutet kom i december 2009.

Trots att masten alltså inte längre hade något bygglov fick den stå kvar och hittills har inget krav ställts på bolaget att ta ned masten. Däremot kom 3GIS härom veckan in med en ny bygglovsansökan, något ändrad, men med masten kvar på samma plats.

Martin Strandberg
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.