Annons
Nyheter
Den 15 juni började resan från Treriksröset. Sedan dess har han tagit sig cyklandes på en enhjuling genom Sverige. – Det här är troligtvis inte det sista ni ser av mig, sa Jesper Lissmark Hult när han torsdag kväll nådde målet i Smygehuk.
Nyheter • Publicerad 11 augusti 2011
Efter sin utbildning till hälsovägledare planerar Jesper Lissmark Hult att hålla inspirationsföreläsningar, bland annat om resan på enhjuling.
Efter sin utbildning till hälsovägledare planerar Jesper Lissmark Hult att hålla inspirationsföreläsningar, bland annat om resan på enhjuling.Foto: 

Han firade med att ge upp ett skrik. Sedan började han huttra av kontrasten mellan att vara i rörelse och plötsligt stå stilla i ett regnigt Smygehuk. På plats för att fira ankomsten fanns bland andra Jesper Lissmark Hults mamma Catharina Lissmark.

– Jag är jättestolt! Dessutom kom han fram prick klockan sex, precis som beräknat, sa hon.

Annons

Idén till resan fick Jesper Lissmark Hult för att han ville inspirera andra att tro på sig själva och sina drömmar. Själv har 25-åringen också lärt sig mycket längs vägen.

– Man ska vara öppen mot allt och alla för då händer det otroliga saker, som alla möten med de flera hundra människor jag träffat. Vänners vänner, folk jag inte känt sedan innan har tagit hand om mig och låtit mig sova hos dem, sa han.

Med sig hade han bitvis dokumentärfilmaren Gustav Lorenz, som cyklade på en tvåhjuling och filmade under resans gång. Men ofta cyklade han själv.

– I början var det jobbigt, jag hade jätteont i knät och kunde knappt cykla i backar. Blev det för ensamt pratade jag lite med kossorna istället, sa Jesper Lissmark Hult.

Taner Caliskan och Kristin Knutsson
Mia Sandgren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons