Annons
Nyheter

Färre besökare – men bra mix

Den tolfte jazzfestivalen i ordningen är slut. Arrangören Håkan Fredriksson har bytt jazzhatten mot en vardagshatt och sammanfattar årets festival som ”en riktigt bra blandning”.
Nyheter • Publicerad 27 juli 2009
Foto: 
Foto: 
Foto: 
Ronny Jansson får hjälp av Kerstin Hedberg att sätta fast flugan. Ronny demonstrerar sedan att den visst sitter tillräckligt löst för att han ska kunna sjunga. Båda sjunger i Salongsorkestern.
Ronny Jansson får hjälp av Kerstin Hedberg att sätta fast flugan. Ronny demonstrerar sedan att den visst sitter tillräckligt löst för att han ska kunna sjunga. Båda sjunger i Salongsorkestern.Foto: 
Sune Larsson, trummis och bandledare i Salongsorkestern, förbereder sin spelning. Salongsorkestern består av 20 musiker och det blir trångt om saligheten i Magasinet när de allihop ska ta plats på scenen.
Sune Larsson, trummis och bandledare i Salongsorkestern, förbereder sin spelning. Salongsorkestern består av 20 musiker och det blir trångt om saligheten i Magasinet när de allihop ska ta plats på scenen.Foto: 
Anna Andersson och Uddeskog Band avslutar sitt set med svängiga "The devil may care".
Anna Andersson och Uddeskog Band avslutar sitt set med svängiga "The devil may care".Foto: 

SMYGEHAMN. – Ja, ena stunden en traditionell orkester, sen blues och sen brasilianskt. Vi har haft det som målsättning att blanda och det tycker jag att vi lyckats med, säger han till TA i en paus under söndagens efterarbete med att rigga ner scener och utrustning.

Mellan 2 000 och 2 500 besökare räknar han att årets jazzfestival haft. Några av dem är visserligen ”smyglyssnare” som sitter utanför tältet och lyssnar, men det får man bjuda på, menar Håkan Fredriksson. Årets publiksiffror är lägre än normalt, drygt 3 000 besökare brukar festivalen dra, berättar han. Men fredagseftermiddagens regn gjorde förmodligen sitt för att dra ner besökarantalet. Detta trots att alla konserter hölls under tag, antingen i tältet på gården eller inne i Magasinet. Men rent ekonomiskt går årets festival ändå ihop, säger han. Och det är viktigt att festivalen inte växer för mycket:

Annons

– Vi vill behålla det småskaliga, det fina är just kontakten mellan publiken och musikerna. Man går runt mellan spelningarna och köper skivor och snackar.

Sammy Rimington var som vanligt en publiksuccé, ”där fick vi knöka in folk med skohorn i Magasinet”, likaså australiensiska The band who knew too much.

Och Miriam Aïda som spelade sist på lördagskvällen med sin trio och Fredrik Kronkvist som gästade med sin saxofon var ett spännande inslag, tycker Håkan Fredriksson.

Lucas Dietrichson
Erika Oldberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons