Nyheter

Äggakaka, helstekt lamm och kaffekalas

Trots hettan var det som vanligt lång kö till äggakakan när LRF ordnade sitt traditionella evenemang Skånsk mat i Smygehamn i helgen.
Nyheter • Publicerad 12 juli 2010
Helgens hetaste jobb? Sigge Olsson skötte grillningen av de helstekta lammen på Skånsk mat i Smygehamn. Fyra timmar tog det att grilla lammen. Och Sigge i solen.
Helgens hetaste jobb? Sigge Olsson skötte grillningen av de helstekta lammen på Skånsk mat i Smygehamn. Fyra timmar tog det att grilla lammen. Och Sigge i solen.Foto: Tomas Nyberg
Brita och Per-Arne Åkesson från Skurup sålde närproducerat bröd från Algots. Inne i Köpmansmagasinet kunde man köpa det mesta i matväg från Söderslätt.
Brita och Per-Arne Åkesson från Skurup sålde närproducerat bröd från Algots. Inne i Köpmansmagasinet kunde man köpa det mesta i matväg från Söderslätt.Foto: Tomas Nyberg
Berit Mårtensson och Siw Andersson från Trelleborg åker alltid till Skånsk mat i Smygehamn för att få smaka den goda äggakakan. Astrid Johansson och Johanna Jobacker serverade till den långa kön.
Berit Mårtensson och Siw Andersson från Trelleborg åker alltid till Skånsk mat i Smygehamn för att få smaka den goda äggakakan. Astrid Johansson och Johanna Jobacker serverade till den långa kön.Foto: Tomas Nyberg

Men i år hade man lite fler plattor till sitt förfogande och kön växte inte till sig så att väntetiden gick över en timme, som hänt ibland.

Förutom den berömda äggakakan bjöds det på söndagen både på helstekt lamm och gammaldags kaffekalas och inne i magasinet kunde besökarna köpa närproducerat och närodlat från stånden: korv, bröd grönsaker, rapsolja, kakor, ost och mycket mer.

Anna Thulin
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.