Nyheter

Västra Ingelstad i topp

Tack vare egna segern i Holmeja och Gislövs poängkap granngårds i Klågerup, bar det upp i serieledning för Västra Ingelstads IS och nu är det tajt värre i toppen av den södra sexan. V Ingelstad har 17 poäng och Gylle på fjärdeplatsen har 15...
Nyheter • Publicerad 24 maj 2010

Christoffer Öberg gjorde 0–1 innan pausen på Erik Petters IP i Holmeja och senare i matchen ordnade Robin Persson segern som skrevs till 1–2 (0–1).

I Klågerup visade Michael Andersson hur viktig han är för Gislöv och i de två senaste matcherna har Stavstens handbollsmålvakt stått för fyra av Gislövs fem mål! ”Micke” kvitterade hemmalagets halvtidsledning till 1–1 en bit in i andra halvlek och gjorde sedan även 1–2. Klågerup kom dock ikapp men 2–2 innebar en viktig Gislövspoäng.

Skegrie har uppenbara problem att riktigt hitta rätt rytm och harmoni i laget och nu blev det en onödig förlust hemma mot Türk Anadolu. Matchen i Snarringe slutade 2–3 (1–1) och Skegriemålen gjordes av nye Qazim Behramir och Ismet Guta.

– Ett halvt självmål bidrog och vi slarvar bort den ena poängen efter den andra, menar Skegrietränaren, Roland Johansson.

På Thurevallen spelades derbyt mellan Lilla Beddinge och Klagstorp och det blev till en tuff kamp.

– Det blev till ett krigande och ett kämpande och jag är väldigt nöjd med vad laget presterade och vi stod verkligen emot bra och speciellt som vi fick Fredrik Hansson utvisad i mitten av andra halvlek, menar Per Sandberg i LBBK-ledningen.

Lilla Beddinge tog ledningen i första halvlek genom Jacob Olsson – som nickade in en hörna och Klagstorps kvittering lät vänta på sig.

– Ja, det återstod väl cirka tio minuter, när kvitteringen kom och då nickade Michael Mullin in 1–1. Vi hade motvind och alltså en man mindre men ändå orkade vi skapa ett friläge, där Conny Widén blev helt fri med Klagstorpsmålvakten – som dock gjorde en storstilad fotparad. Även Klagstorp skapade flera målchanser efter 1–1, avrundar Per Sandberg.