Nyheter

Unge Lukas blir lagets pappa

Som blott 22-åring är det väl inte så vanligt att man ens i småklubbssammanhang får ikläda sig papparollen i laget men så blir nog fallet i årets upplaga av Vellinge IF.
Nyheter • Publicerad 19 mars 2010
Foto: 
Foto: 

VELLINGE. Det handlar om ett helt nytt lag och bland annat får Lukas Printzlow, som lagkapten, sju uppflyttade juniorer att ta hand om.

Det var för ett par år sedan som man i Vellinge IF tog ett beslut att inte längre betala för spelare eller ersätta spelarna i sig.

Man skulle bygga på egna förmågor och så har det verkligen blivit i förlängningen och inför årets säsong är det ett helt nytt lag som representerar föreningen.

Det var Stefan Rask som kom till klubben fylld med idéer och han genomdrev besluten som ordförande under ett par år. Inför året valde Stefan att lämna ordförandeskapet och i stället ägna tiden åt tränarskapet på seniorsidan och samtidigt anställdes han som sportchef i föreningen. Tiden på kansliet delar han dock med förre storbrottaren Lars-Erik Skiöld, som även håller i styrketräningen.

– Det är svårt att säga varför flera har lämnat men så blir det väl ibland när man byter tränare, siar Lukas.

Lukas Printzlow började med fotboll i Västra Ingelstad – han bor fortfarande hemma på Krattvägen i Östra Grevie – men fortsatte i TFF under fyra år.

– Jag spelade i TFF när jag var 15-19 år och det var en kanontid som fotbollsspelare. Vi blev SM-tvåa och vi vann DM två gånger och vi vann en massa andra turneringar.

Men det var då, nu är det Vellinge som gäller.

– Vi har tränat tufft men det är svårt att säga hur det kommer att gå. Jag tror nog ändå att vi ska kunna komma på den övre halvan men då måste de unga spelarna lyckas.

En väldigt viktig spelare är Andreas Persson, som skadade ena knäet i träningsmatchen senast mot Skanör/Falsterbo.

Lukas hoppas att ”Andy” blir spelklar inför seriepremiären.

– Vi har inte råd att vara utan Andy och jag vet att han varit hos läkaren.

När Lukas avslutningsvis får bedöma sig själv som fotbollsspelare, låter det så här:

–‑Jag vill ha mycket boll och jag tycker om att grovjobba på planen. Jag är väl rätt bra när det gäller tekniken och även om jag inte är så lång, tycker jag ändå jag är hyfsat bra på huvudspelet.

Johan Silfversten Bergman
Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.