Annons
Nyheter

Ungdomarna trivs inomhus

I morgon ”smäller det” eller rättare; då drar årets upplaga av TA-cupen igång och det ser ut att bli högintressant redan från början. Som alltid trivs de lite yngre spelarna som allra bäst.
Nyheter • Publicerad 26 november 2009
Stefan Ilic – Pelisters lovande yttermittfältare – är en av alla de småklubbsspelare som inleder gruppspelet i TA-cupen under lördagen.
Stefan Ilic – Pelisters lovande yttermittfältare – är en av alla de småklubbsspelare som inleder gruppspelet i TA-cupen under lördagen.Foto: 

TRELLEBORG. På herrsidan inleder gruppen med FC Trelleborg, MF Pelister, BK Skansen, Minnesbergs IF och Gylle AIF och det verkar bli till ett jämnt och ovisst gruppspel. Favoriter att gå vidare är, så klart, de båda division tre-klubbarna FCT och Pelister men se upp och i fjor besegrade ju Minnesberg just Pelister i slutspelets kvartsfinal!

– Vi har sagt att allt ska bli bättre i år, jämfört med i fjor och då kom vi alltså till kvartsfinalen eller vidare från gruppspelet. Det är målet även i år men då är också tanken att vi ska gå ännu längre i gruppspelet.

Annons

Så tufft och optimistiskt talar nye Pelistertränaren Meysam Javan och Meysam har redan blivit till en frisk fläkt i föreningen.

– Vi har faktiskt flera spelare på gång och det ser jättebra ut så här långt. Förutom TA-cupen kommer vi att deltaga i Skånecupen i Malmö och vi går seriöst in i det vi ställer upp, bedyrar Meysam.

Stefan Ilic gjorde sig ju ett intressant namn under första division tre-säsongen med Pelister. Träningsspel med såväl Barcelona som med Deportivo La Coruna utomlands men även med MFF här hemma, där även HIF visat intresse.

– Jag ligger lågt och vet inte om det händer något men oavsett; jag ser verkligen fram emot att spela i TA-cupen och egentligen tycker jag det är roligare inomhus än ute, inleder Stefan.

När vi kommer in på Meysam Javan som ny tränare, säger Stefan direkt så här:

– Han verkar ha bra idéer och verkar seriös och jag tror han bygger vidare på det ”Palle” (Anders Palmér) har inlett med.

FC Trelleborg kommer med ett intressant lag, där nyförvärvet från Skegrie, Jörgen Håkansson, finns med och även Jörgen är sugen på spel inomhus.

– Jag älskar att spela inomhus och detta att spela med FC Trelleborg har också inneburit en nytändning för min del och jag ser verkligen fram emot kommande säsong.

Jörgen tror att det blir jämnt i gruppspelet men räknar innerst inne med att gå vidare.

FC Trelleborg har aviserat följande uppställning inför lördagens gruppspel:

Annons

Patrik Eklund, Andreas Olsson, Henrik Hjalmarsson, Linus Bladh, Filip Widman, André Hansson, Jörgen Håkansson, Dennis Olsson och Adam Weiszevski.

Gruppspelet – det handlar om grupp C – inleds klockan tio och med matchen Pelister–Skansen och därefter spelar FC Trelleborg–Minnesberg.

Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons