Annons
Nyheter

Skegrie växer med juniorlag

Den ena nyheten efter den andra avlöser varandra inför TA-cupen som inleds på lördag. Söndagens gruppspel innehåller inte bara Gislövs damer som nykomlingar utan även Skegries juniorer.
Nyheter • Publicerad 25 november 2010
Nervositet men optimism! Skegrie BK ställer för första gången upp med ett juniorlag i TA-cupen och det ungdomliga laget kommer väl förberett. Bakre raden från vänster: Martin Theander, Jimmy Mårtensson, tränaren Bengt Christensen och Albin Persson. Främre raden från vänster: Sebastian Melin, Philip Malmqvist, Viktor Mårtensson, Oliver Andersson och Oskar Mårtensson.
Nervositet men optimism! Skegrie BK ställer för första gången upp med ett juniorlag i TA-cupen och det ungdomliga laget kommer väl förberett. Bakre raden från vänster: Martin Theander, Jimmy Mårtensson, tränaren Bengt Christensen och Albin Persson. Främre raden från vänster: Sebastian Melin, Philip Malmqvist, Viktor Mårtensson, Oliver Andersson och Oskar Mårtensson.Foto: 

Vid ett besök ute i Skegrie dagarna före TA-cupen möts man av ett härligt och positivt gäng ungdomar och då ska noteras, att förutsättningarna inte är de allra bästa. Tillsammans med seniorerna delar juniorerna den lilla, ynka gymnastiksalen men ingen gnäller och det blir två-måls-spel efterhand.

– Vi har faktiskt hyrt in oss i Söderslättshallen tre gånger och det är ju viktigt att killarna får klart för sig vad som gäller på en stor plan, informerar tränaren, Bengt Christensen.

Annons

Bengt har nyligen påbörjat tränarskapet som huvudansvarig för både seniorer och juniorer men har redan tidigare i år jobbat med den grupp som nu utgör Skegries juniorer och han har även funnits vid Roland Johanssons sida kring A-laget. Roland – som precis lämnat som populär tränare och som hädanefter finns i ledningen kring Näsets FF.

– Förhoppningen är ju att vi kan ställa upp med ett juniorlag utomhus nästa år, förtydligar Bengt.

Bengt berättar att gruppen har vuxit efterhand och att man nu är så pass många, att sex-sju spelare tvingas stå utanför ”TA-cupslaget”.

Ungdomarna är födda 1993–95 men oavsett åldern har några redan provat på A-lagsspel i år. Yngst av dessa – och kanske också mest lovande – är Oskar Mårtensson som blott 15-åring och i Oskar ser Bengt Christensen en riktigt duktig fotbollsspelare.

– Ja, han har fina förutsättningar och jag jämför Oskar lite med Fredrik Jönsson i IFK och som jag också har tränat. Men även Jimmy Mårtensson och Martin Theander har visat fina takter, när de fått chansen i A-laget.

När man får chansen att ”ta pulsen” på killarna – med tanke på just TA-cupen – kan man skönja en viss nervositet men samtidigt en hel del optimism.

– Man är väl lite nervös men samtidigt vill vi slå de lag vi möter, även om vi möter TFF, Vellinge och Smygehuk, menar Jimmy Mårtensson.

– Man känner ju någon i varje lag, analyserar Sebastian Melin.

Bengt Christensen bekräftar att han märkt en viss nervositet ju närmare TA-cupen man kommit men han är säker på, att juniorerna kommer väl förberedda.

– Ja, vi har ju låtit dem träna här med seniorerna och det har gjort att de fått prova på rejält motstånd.

Annons

Per Mårtensson – som fungerar som lagledare – tillägger:

– Det var väldigt nyttigt att få möjligheten att träna i Söderslättshallen och var det något som killarna lärde där, så var det att inte spela för länge utan att byta av varandra ofta. Tretton minuter verkar kanske inte så länge men spelar man inomhusfotboll är det lång tid.

Skegrie BK inleder juniorspelet med match mot ÖT Smygehuk på söndag. Avspark klockan 10.15. Då har TFF–Vellinge inlett juniorspelet en kvart tidigare.

Martin Falkenby
Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons