Annons
Nyheter

Revanschsuget IFK lätt vidare

I fjor var det inte så mycket som stämde för Jimmi Olsson & Co i IFK och det blev också respass direkt i gruppspelet. I år gick man ganska enkelt vidare och det var främst aggressiviteten som bidrog.
Nyheter • Publicerad 6 december 2009
Östra Torp var väldigt nära att gå vidare i gruppspelet men föll på ett mål. Här ses Robin Mårtensson i en tuff duell i matchen mot Gislöv.
Östra Torp var väldigt nära att gå vidare i gruppspelet men föll på ett mål. Här ses Robin Mårtensson i en tuff duell i matchen mot Gislöv.Foto: 
Foto: 

TRELLEBORG. – Ja, åtminstone inledningsvis såg det väldigt bra och just aggressivt ut men sedan tycker jag nog att vi inte kom upp i den standard jag förväntar mig. Synd att inte Calle (Carl Wachtmeister) fick vara med men han är ju TFF:s spelare och bara för oss att acceptera, menar Jimmi direkt efter sista matchen.

Det var inte bara det att IFK enkelt gick vidare – man producerade massor av mål eller hela 16 på fyra matcher. Fjorårets skyttekung – då i TFF – Haris Berisha visade fortsatt målaptit och gjorde fem av IFK-målen eller lika många som Johan Hellström. Det innebär att båda så här långt också leder årets skytteliga. Ted Helmesjö ersatte – som normalt utespelare – just Calle Wachtmeister på allra bästa sätt och släppte endast in tre ynka mål.

Annons

Enda laget som störde IFK var Behar och så långt trodde nog många att just Behar därmed skulle följa IFK till slutspelet. Men Behar sjabblade till det å det grövsta längre fram, när man släppte upp Skanör och där ledningen 2–0 plötsligt förvandlades till 2–3. Skanörs Faik Ademi dundrade in en frispark som segermål med endast fyra! sekunder kvar. Upprinnelsen var en klar utvisning på Leridon Dakaj.

I och med att Lilla Beddinge senare vaknade till liv och besegrade Västra Ingelstad – ja, då var också Skanör i praktiken klart som andralag med sex poäng. Förlusten mot IFK med hela 0–5 i sista matchen betydde inget, eftersom hotet var ringa inför avslutningsmatchen. Lilla Beddinge behövde nämligen besegra Behar med hela 9–0 för att ta över andraplatsen från Skanör.

Nu gjorde verkligen Beddingekillarna vad man kunde och vann över ett nedstämt Behar med 2–0. Därmed en väldigt fin avrundning för division sju-laget.

– Synd att vi inte var riktigt vakna de första två matcherna menade Roger Parmstrand från Beddingebänken och när slutsignalen ljudit.

Lördagseftermiddagens gruppspel stod mellan Höllviken, Svedala och Östra Torp, även om Gislöv och Näsets FF stretade emot bra. Ja, i Gislövs fall gick det väldigt bra i mötet med Höllviken, som vann med enda målet. Inledningsmatchen gällde lokalderbyt Höllviken–Näsets FF och det blev som väntat kattens lek med råttan och när katten var mätt stod det 8–0 i protokollet. Gif:s Miklos Kriz inledde som tremålsskytt.

Tränaren, Tommy Hansson, hade inte så mycket att komma med, när det gäller inledningsmatchen utan han tänkte till lite om den nya seriesammansättningen gällande den södra Götalandstvåan i stället:

– Jag tycker det verkar roligare med lag från västkusten och Göteborgshållet än de borta mot Kalmarhållet och som vi mött i år. Det verkar helt enkelt lite mer fotbollsintressant.

Östra Torp blixtrade till via 1–1 mot Höllviken men när det gällde avgörande matchen mot Svedala gick det trögt alldeles för länge och Svedala kom upp i ledning med 4–0, innan Bennys Smygepågar kom igång. Plötsligt 4–3 men ändå 5–3 till Svedala vid slutsignalen och Svedala är genom åren ett stabilt slutspelslag.

Nu fick Östra Torp en ny chans i sista matchen, eftersom Svedala besegrade Höllviken med 2–1 i nästsista matchen. Premisserna var de – inför avslutningen – att Östra Torp behövde vinna med sex måls övervikt i mötet med Näsets FF.

1–0 gjorde Niklas Mattsson ganska omgående men när Kristian Aurell kvitterade till 1–1 trodde man loppet var kört för Torps del. Så var dock inte fallet utan man spurtade på i bästa stil och kom upp till ledning med 6–1. Strul med klockan gjorde slutet osäkert men domarpipan förkunnade matchen avslutad och skillnaden på fem mål var alltså ett ynka för litet.

Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons