Nyheter

Pelister besegrade serieledarna

Serieledande Kvarnby har endast förlorat fyra matcher under hela säsongen och summeringen efter lördagens match mot Pelister hemma – ja, då är det så att Pelister orsakat två av de fyra förlusterna!
Nyheter • Publicerad 5 september 2009

TRELLEBORG. I våras vände Pelister hemma och vann med 3–2 och denna gång vändes 0–1 till seger med 2–1. Pelister kom till matchstart utan Stefan Ilic, som är kvar i spanska Deportivo La Coruña och tränar, Tomy Yovanov, som är knäskadad och avstängde Goran Popovic. Dessutom är Igor Tasevski – tillsammans med några ytterligare i Pelistertruppen – och tittar på Makedoniens VM-kval i Glasgow.

– Grabbarna gör en fantastisk match och alla tar verkligen för sig. Kvarnby tar ledningen och håller den i halvtid men efter pausen kom vi först i kapp genom Darko (Milevski) och sedan avgjorde Toni Forsberg på en kontring, informerar Anders Palmér.

Hemma på Ymorvallen möttes FCT och Markaryd och här tog gästerna ledningen men innan pausen kvitterade Andreas Lewitz. I mitten av andra halvlek avgjorde dock Markaryd till 1–2 och hemmalaget visade ingen geist alls. Istället för att ge järnet och försöka nå en kvittering ödslades FCT-energin istället mot slutet mest på gnäll på både domare och motspelare.

I division fem föll Anderslöv hemma mot Liga 06 med 0–3 (0–2) och det gör att Boik snart får inrikta sig på kvalspel för att slippa degradering.

Näsets FF vann över Gof i division sju med 1–0 (1–0) efter Kristian Aurells segermål i slutminuterna.