Annons
Nyheter

Patrik – en given kapten

Patrik Eklund kom mitt under fjorårssäsongen till FC Trelleborg. Han blev lagkapten redan i första matchen!
Nyheter • Publicerad 18 mars 2010
Foto: 
Patrik Eklund.
Patrik Eklund.Foto: 

TRELLEBORG. När man ser honom i aktion och pratar med honom, förstår man och han är en given ledare – både på och utanför planen.

Styrkan på planen – förutom ledaregenskaperna – är stor räckvidd, säkerheten i luften samt reaktionssnabbheten. Patrik är 193 cm och väger uppemot de 100 och det bidrar, så klart, till auktoriteten innanför straffområdet.

Annons

– Jag har garanterat nytta av min längd och av min storlek i stort som målvakt men till det positiva ska också läggas mitt spel med fötterna, menar Patrik.

Patrik inledde i BK Olympic, fortsatte i Kulladal men gjorde sig bäst i MFF.

– Dit kom jag väl som 14-åring och som 15-åring blev jag utsedd till bäste målvakt i både MFF och i hela distriktet. Jag hade några riktigt bra år i MFF.

Som 20-åring gick han till Bunkeflo för att senare ansluta till Klagshamn i division två.

– Vi hade inte riktigt samma fotbollssyn – jag och ledarna i Klagshamn och i somras kändes det lägligt att skriva på för FC Trelleborg. Jag kände några i klubben sedan tidigare och jag ångrar inte flytten hit, menar Patrik.

Mycket tack vare Patrik Eklunds fina målvaktsspel blev också säsongen 2009 väldigt lyckad för FC Trelleborg. Andraplatsen i tabellen innebar kvalspel till division två, där småländska Rydaholm klarades av men där Gif Nike till sist blev för svårt i ett dubbelmöte.

I år ser det betydligt tuffare ut – trots att Patrik verkar ha bevarat formen – och anledningen är att flera viktiga kuggar i lagmaskineriet har lämnat klubben.

Av sextetten som lämnat har väl ändå målskytten Adam Weizewski lämnat störst tomrum men samtidigt är det lite märkligt i sig att såväl Andreas som Erik Olsson slutat på grund av brist på motivation, eller...?

– Det tycker jag inte utan båda är väl lite i ett vägskäl i livet. Jag vet att Erik jobbar på en golfbana och att han knappt hinner med att träna och spela match och Andreas står i valet och kvalet när det gäller vidare studier eller arbete.

När det gäller Adam Weizewski, förklarar Patrik så här:

– Visst, vi blir lite tunna framåt nu och vi skulle behöva någon längst fram, men jag tror nog vi hittar rätt i spelet efterhand.

Johan Silfversten Bergman
Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons