Nyheter

Öppet mellan IFK och Höör

Det var nog tur att matchen mellan IFK och Höör spelades på C-planen med tanke på ösregnet som gällde under första halvtimmen.
Nyheter • Publicerad 17 maj 2010

A-planen hade garanterat aldrig hållit måttet, men samtidigt gjorde vätan det oerhört svårspelat.

Den som först på riktigt drabbades av eländet med det regntunga underlaget var IFK-målvakten Robert Odelstig och det hände med drygt tio minuter kvar fram till pausen.

Höör fick en frispark 25-talet meter från mål och Alexander Steen sköt ett ganska hårt skott.

Robert fick den mitt på sig, men den hala bollen gled ur hans händer och in i målet och därmed 0–1 – som stod sig i pausen.

Regnet avtog efterhand, men det var svårspelat matchen igenom och om nu Höör hade haft övertaget innan pausen, så kom IFK mer och mer ju närmare slutet man kom.

Det var dock Höör som hela tiden skapade de vassaste chanserna och Odel-stig fick chansen att revanschera sig flera gånger om. Höör träffade både ribba och stolpe och hade friläge, men alla gångerna fanns IFK-målvakten med på noterna. I mitten av halvleken fick IFK en dubbelhörna och på den senare stötte inhopparen Johan Hellström in bollen – från nära håll – till 1–1. Det såg ut som om Johan nickade in bollen men så var det inte.

– Nej, jag tog bollen här med insidan av foten, förklarar Johan.

Oavsett IFK-målet fanns de bästa i hemmalaget. Längst bak Martin Nordbladh var planens i särklass bäste spelare. Ted Helmesjö kom inte långt efter och Robert Odelstigs revansch på sig själv är redan nämnd.