Nyheter

Nya tränare i Näset och Klagstorp

När Agim Sopi valde att inte förlänga med BK Näset gick budet till Stefan Kristoffersson och det tog inte lång tid för honom att acceptera.
Nyheter • Publicerad 31 oktober 2010

Med boendet inte så långt från Höllvikens IP och ofta på plats när det bjuds på matcher där, passar uppdraget som handsken.

– Jag ser det som en härlig utmaning och inte minst med tanke på det intressanta samarbetet som är på väg att utvecklas mellan Höllvikens Gif och Näset.

Sedan senast på just Höllvikens IP har Stefan hunnit samla på sig en mängd rutin som tränare och det är bäst han själv informerar om de klubbar han verkat i.

– Efter det att jag inlett som seniortränare som assisterande under Ulf Larsson i HGIF, har jag i tur och ordning varit i IFK Ystad två säsonger, IFK Trelleborg två, Ystads IF en, Klagshamn tre samt då senast i IFK Malmö en halv säsong.

Sedan han och Ulf Pålsson – också det ett känt tränarnamn på Söderslätt men Ulf kommer inte att assistera Stefan – lämnade IFK Malmö i somras, har Stefan njutit av att bara titta på fotboll.

– Jag har tittat mycket på både BK Näset och Höllvikens Gif men också på Klagshamn och Landskorna Bois, där jag följt Jens Nordström och som jag ju haft i Klagshamn.

Stefan Kristoffersson drar igång med BK Näset direkt och gör på onsdag första träningspasset med laget. Det gör att hans första uppdrag, när det gäller att leda laget, blir i TA-cupen.

BK Näset missade kvalet till division fyra och spelar därför vidare i femman.

Lite längre österut finns Klagstorps IF och som lyckades med sitt kvalspel, vilket innebär endast snäppet under BK Näset eller division sex kommande säsong. Även där har man tecknat nytt kontrakt med en tränare och som därmed ska ersätta Mikael Paulsson och det är ett känt namn i Klagstorp.

– Det är väl en fem-sex år sedan jag spelade sista matchen i Klagstorp och sedan dess har jag fungerat som tränare i IFK, där jag har haft hand om juniorlaget i år, informerar Gregor Munge.

Gregor kommer dock inte att leda Klagstorp i TA-cupen utan kommer att börja som tränare först när träningen drar igång i januari.

Martin Falkenby
Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.