Nyheter

Martin har landat på Näset

Nja, någon hoppjerka handlar det inte om, men visst har Martin Mårtensson i Näsets FF rört på sig bland både små och större klubbar.
Nyheter • Publicerad 19 mars 2010
Foto: 
Foto: 

VELLINGE. Moderförening är Höllvikens Gif och sjätte klubben i karriären handlar det nu om, men det verkar som han landat ordentligt i Näsets FF.

Martin är bara en av väldigt många unga, lovande spelare som provat på spel i TFF som lovande ungdomsspelare och han fanns hos allsvenskarna från 14 till 18-årsåldern.

– Det var fina år i TFF och vi hade Roland Larsson som tipselittränare då. Bland dem i min åldersgrupp som fortsatt i olika sammanhang finns Johan Åkesson, som spelat för IFK Malmö under några säsonger, och Thomas Magnusson, som spelat allsvenskt i både TFF och Norrköping. Daniel Olofsson och Fredrik Hahne tillhör dem som spelat i olika småklubbar, precis som jag.

Roland Larsson blev förbundskapten för pojklandslagen och det är han ännu efter tolv år.

Något liknade gäller inte för Martin.

– Nej, och även om jag var lite knatteledare i Gif (Höllvikens Gif), så är det väl först nu som assisterande som jag känner mig som tränare på riktigt.

– Det är dock Johan (Öljemark) som är huvudansvarig, påpekar Martin.

Näsets FF började som något av en farmarklubb under BK Näset så sent som 2005 men är i dag en helt självständig förening.

–‑Det är väl lite mer djävlar-anamma i år och vi är ett mycket mer stabilt lag, i fjor var det mest lekstuga. Vår målsättning är att vara med i toppen och konkurrensen i truppen har hårdnat rejält.

Fast sett till träningsmatcherna har det varit lite till och från.

– Vi har väl börjat hitta vårt spel och nu har vi ett träningsläger i Tyskland att se fram emot.

Johan Silfversten Bergman
Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.