Nyheter

IFK Trelleborg imponerar

IFK Trelleborg har en tunn trupp inför årets division tre-säsong men startelvan är vass och får man bara vara skadefria – ja, då kan det gå hur bra som helst. I lördags besegrades ännu ett division två-lag, när Höllvikens Gif fick stryk med 0–2 (0–2).
Nyheter • Publicerad 14 mars 2010

TRELLEBORG. Förra lördagen gav Jimmi Olsson & Co Klagshamn bryderier genom att vinna med 3–2 då och nu alltså 2–0 mot Höllviken.

– Om vi nu spelade riktigt bra i 30 minuter mot Klagshamn, så var det bra i lite mer än en halvlek i dag och då är ju Hällviken ett väldigt spelskickligt lag som hade stort bollinnehav, analyserar Jimmi.

IFK:s ledning till 1–0 gjordes av Mounir Fakhro – på ett mönsteranfall, där Dez idrizi och Rasmus Pettersson fanns med i förspelet. Mounir hade även del i 2–0-målet, där han blev fälld med straff som följd. Denna satte Martin Nordbladh säkert i mål.

Jimmi Olsson noterade nollan i försvarskolumnen med extra glädje och i målet stod Robert Odelstig.

FC Trelleborg mötte Nike i en returmatch ingående i vinterserien och det blev till en ny förlust, där Nike vann tidigare i vinter hemma med 3–2. Nu blev det 1–4 (1–1) efter tröstmål till 1–1 på straff genom Dennis Olsson.

I Vellinge möttes Vellinge IF och Skanör/Falsterbo i en tidig värdemätare – båda lagen ligger i samma division fem-serie och gästande Skanör vann med klara 4–0 (2–0). Skanör var klart bäst och Vellinge spel föll nästan sönder och samman, när Andreas Persson olyckligt skadade ena knäet.

Ett annat liknande division fem-derby spelades i Anderslöv, där Boik och Behar nådde fram till 1–1 efter ledning i pausen för Behar. Luis da Silva sköt något av ”årets mål” så här långt, när han krutade in kvitteringen för Boik i ena krysset.

Smygehuk FF har ångat på rejält hittills men nu satte de ständiga serierivalerna i Rydsgård rejält stopp och vann hemma med hela 5–0.

BK Skansen var på samkvämsresa till Tyskland men av division sexlagen möttes Skegrie och Gislöv i DM. Gislöv vann med 2–1 (1–0). Ludvig Wahlqvist och Frans Magnusson gjorde segermålen och för Skegrie nätade förre Gislövsspelaren Martin Malmgren – på en fint slagen frispark.

I övrigt kan nämnas att Västra Ingelstad vann över Bukten med 1–0 (1–0) och att Näsets FF vann med 3–0 (1–0) över Klagstorp.