Nyheter

Glädje i Gylle efter målfest i toppmötet

Gylle AIF har gått upp i topp i den södra sexan. Åtminstone till i kväll när tvåan Västra Ingelstad och trean Skurup möts. Gylle gick om efter segern hemma mot Klågerup med 4–2 (2–2).
Nyheter • Publicerad 26 maj 2010
Gyllejubel! Gylle AIF gick till serieledning via segern mot Klågerup med 4–2 och här har Walid Cahlim, till höger, kvitterat till 1–1Foto:

– Riktigt roligt att se Gylle och man har ju verkligen fått ihop ett bra lag. Fina anfallskombinationer och fina mål dessutom!

Så imponerad blev den ”gamle” skyttekungen på Gylle stadion; Mats Haleby, när han passade på att besöka hemmaarenan och Mats vet vad han talar om och på de runt 500 A-lagsmatcherna producerade han långt över 300 mål!

Blåsten förstörde en hel del men ändå; de båda lagen bjöd på överraskande fin fotboll emellanåt och i andra halvlek i synnerhet av hemmalaget – som då hade medvind och solen i ryggen. Klågerup kontrade in både 0–1 och senare 1–2 och då i medvind, så klart men Gyllespelarna klamrade sig fast i matchen. Walid Chahim kvitterade första gången efter hörna och Rabih Kanaan andra gången.

Efter pausen blev det alltså en ganska konstant Gyllepress mot Klågerupsmålet med den ena hörnan efter den andra men det skulle till ett riktigt konstmål för att äntligen ta ledningen. Det var Daniel Persson som halvt låg i luften och pangade in bollen på volley från nära håll och 3–2 då var synnerligen rättvist.

Väl i ledning fortsatte hemmaspelarna att trycka på och det dröjde inte länge förrän samme Daniel punkterade matchen på riktigt och denna gång var han fint framme på en målvaktsretur och slog in bollen till 4–2 från nära håll.

– Vi spelar ju riktigt, riktigt stabilt och bra i dag, summerar Ola Persson – assisterande tränare bakom Rickard Harletun – och som självvalt vilade från spel denna gång.

Några kilometer söderut bjöd ungdomarna i Gislövs IF på minst lika fin fotboll och segern mot Kyrkheddinge skrevs till hela 7–1!

– I dag spelade vi riktigt övertygande och det stod 5–0, innan Kyrkheddinge kunde reducera på en straffspark. Vi har ju ett väldigt ungt lag och var redan på gång senast uppe i Klågerup. Förutom målen hade vi då fem-sex frilägen och deras kvittering till 2–2 kom i 90:e minuten.

Michael Andersson fortsätter att visa gammal stabil målform och med sina tre mål är han nu uppe i sju i Gislövs tre senaste matcher!