Nyheter

Fotbollshösten är snart här

De flesta av Söderslätts småklubbar har ytterligare någon vecka till omstarten i seriespelet. Det gäller inte FC Trelleborg i division tre. Redan på lördag tjuvstartar södertrean med matchen Ifö Bromölla–FCT.
Nyheter • Publicerad 23 juli 2010
Christian Lind – och Martin Laneryd bakom Christian och som assisterande tränare – är tillbaka i full träning med FC Trelleborg och FCT inleder höstspelet redan i morgon med bortamatch i Bromölla. Linus Bladh, i gult, är tillbaka efter att ha varit långtidsskadad under stora delar av vårsäsongen.
Christian Lind – och Martin Laneryd bakom Christian och som assisterande tränare – är tillbaka i full träning med FC Trelleborg och FCT inleder höstspelet redan i morgon med bortamatch i Bromölla. Linus Bladh, i gult, är tillbaka efter att ha varit långtidsskadad under stora delar av vårsäsongen.Foto: 

Det innebär dock inte att serien i stort gör en omstart, även om Olympic-IFK Malmö står på spelprogrammet denna julilördag. IFK inleder först på fredag – med hemmamatch mot Olympic och för Pelisters del gäller Ifö Bromölla hemma på Ymorvallen dagen efter.

FC Trelleborg återupptog träningen den 12 juli och tränaren, Christian Lindh, har hela truppen i speldugligt skick.

– Ja, och det innebär att Linus Bladh är tillbaka efter sin långtidsskada och att Adam Weiszewski är helt inne i gänget igen efter utflykten till Göteborg. Teddi Nicolu har lämnat, summerar Christian när det gäller det allmänna läget i FCT.

Serien är ju verkligen jämn – om man bortser från toppduon Olympic och Höör som dragit lite ifrån och har 28 respektive 26 poäng. FCT ligger fyra med 18 poäng och IFK sexa med 16. Pelister sladdar som jumbo och har endast fått ihop nio poäng så här långt.

Oavsett poängskörden; Pelister är inte alls avsågat utan ligger endast tre poäng efter Eslöv, Svedala och IFK Malmö och har endast fyra poäng upp till Malmö City på fast mark ovanför nedflyttningsstrecket.

– Vi har kommit igång bra och killarna har tryckt på rejält dessa första träningspass och vi har varit ett 20-tal på passen hittills. Det är väl egentligen endast Haris Berisha som inte varit med men han kommer hem till Trelleborg under fredagen efter att ha varit iväg på semester, fortsätter Christian.

FCT avslutade på allra bästa sätt och vann över både Nosaby och Ifö Bromölla med 2–1 och om den fina avslutningen säger Christian så här:

– Avslutningen mot Ifö var riktigt, riktigt bra och den matchen var vår klart bästa under hela vårsäsongen!

Nu vänder serien med bortamatcher mot de båda nordostskånska lagen och Christian har en förhoppning:

– Ja, det är klart att man hoppas på sex poäng men tar vi bara fyra är jag helnöjd!

Christian talar om 30 poäng som ”magiska” – för att vara på säker mark och han påpekar avslutningsvis hur tufft det kommer att bli.

– Egentligen är det helt otroligt att fyra lag kan ramla ur serien. Tre degraderas ju direkt och ett fjärde får kvala för att vara kvar och det tycker jag är alldeles för tufft.

Samtidigt som Christian Lind och Martin Laneryd drillar FCT-spelarna på en närmast torrlagd Ymorvall, kan Jimmi Olsson och Malik Sesay träna IFK-spelarna på en helt underbar B-plan på Vångavallen. Malik ger en lägesbeskrivning som lyder så här:

– Vi har tränat i en vecka och det ser bra ut., Vi har haft flera spelare från andra klubbar som provtränat med oss och i dag är ju de tidigare IFK-spelarna Filip Zahn och Joakim Nilsson på plats. Dessutom finns Haris Rozajac, från Behar här men inget är på något sätt klart med dessa spelare.

Filip Zahn är framgångsrik målskytt i Smygehuks lag och som leder den södra femman och Joakim Nilsson spelar i Gylle – som har nått stora framgångar som nykomling i division sex. Till de ”nya spelare” som alltså tränar med IFK skall också läggas en spelarförlust.

Malik igen:

– Ja, tyvärr har Vedat Shala tvingats lämna oss eftersom han fått jobb utomlands och det är synd. Han kom igång rejält de sista matcherna innan uppehållet.

IFK inleder alltså höstspelet först nästa helg men en träningsmatch är inplanerad till i morgon och då möter man Nike på Lomma IP.

INTERNAL INTERNAL
Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.