Annons
Nyheter

Fördel FCT i Trelleborg

IFK förlorade i Nosaby och Pelister i Eslöv och det gör att lagen halkar efter i treans tabell. I nuläget står därför det lokala hoppet i första hand till FCT – som avgjorde i slutminuterna mot Balkan och vann med 2–0 (0–0).
Nyheter • Publicerad 24 maj 2010
Adam Weizewski är tillbaka i FC Trelleborg och tillhörde de bästa i matchen mot Balkan. Här provar Adam skottlyckan.
Adam Weizewski är tillbaka i FC Trelleborg och tillhörde de bästa i matchen mot Balkan. Här provar Adam skottlyckan.Foto: 

Nu är det inga större gap i tabellen, där Olympic dock leder med två poäng före Höör och just FCT. På jumboplatsen återfinns nu Pelister och IFK ligger mitt emellan på sjundeplatsen men mellan FCT och Pelister skiljer inte mer än sex poäng – eller ju två segrar. På lördag möts IFK och FCT på Vångavallen och med allsvenskan vilande handlar det då också förhoppningsvis om derbyt på A-planen. Seger för IFK och det är jämnt igen...

Matchen mellan FCT och Balkan var ganska hafsig och det var lika ofta passningar till motståndarna som till egna spelare och målchanserna kunde räknas på ena handens fingrar. Ganska typsikt då att en sådan match avgörs under slutminuterna och det var alltså hemmaspelarna som lyckades bäst, när det verkligen behövdes.

Annons

I den 85:e matchminuten når bollen ”targetspelaren” Andreas Lewitz – som står felvänd – inne i straffområdet och Lewitz lägger ned bollen till Tobias Hansson som tackar och tar emot och ”bombar” in bollen i bortre gaveln till 1–0. Vilt jubel, så klart och det skulle komma mera.

Med en minut kvar av ordinarie speltid får FCT en frispark strax utanför straffområdet – det var Lewitz som blev neddragen i momentet innan – och Toni Bahtiri tog hand om bollen. Med precision placerade Bahtiri frisparken utan chans för Balkanmålvakten och alltså 2–0 till FCT.

– Lite slarvigt och hafsigt, även om vi var bra defensivt. Tre poäng är vi självklart nöjda med, summerar FCT-tränaren Christian Lind.

Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons