Annons
Nyheter

Dramatiskt när Pelister vann

Även om det sett hopplöst ut för MF Pelister de senaste omgångarna lever hoppet om att stanna kvar i allra högsta grad men det blev oerhört deramatiskt, när Veberöd besegrades med 3–2 (1–2).
Nyheter • Publicerad 19 juni 2009

TRELLEBORG.

Segern mot topplaget Kvarnby i tredje omgången var den enda så här långt, när Veberöd mötte upp på Ymorvallen i går. Ytterligare en enda poäng via 0–0 hemma mot Nosaby har också gjort läget prekärt som tabelljumbo men efter matchen mot Veberöd – ja, då finns det hopp om en överlevnad.

Annons

– Ja, nu ska vi sikta in oss på Tomelilla i dubbelmötet innan sommarvilan, menar lagledaren Håkan Zejnilagic efter matchen i går och han precis som övriga i Pelister sprudlar av både optimism och entusaism.

Annars började det mot Veberöd ”som vanligt” och bortalaget tog ledningen efter cirka tio minuter. Oavsett underläget märkte man att det var en annan go i Pelister jämfört med tidigare i år och en orsak märktes i Daniel Korlevskis återkomst i laget. Daniel har varit korsbandsskadad men blev nu till matchhjälte direkt.

– Tänk att även vi kan göra mål på hörnor, fortsätter Håkan, när han kommer in på Daniels kvittering till 1–1.

Innan pausen sjönk mungiporna åter i hemmalägret och detta efter Viktor Rosbergs mål fram till 1–2.

Även om Pelister höll spelet väl uppe och skapade flera fina chanser i andra halvlek trodde nog många på en ny förlust och det dröjde till den 80:e minuten, innan kvitteringen till 2–2 kom. Denna gång var det Amir Mujkanovic som gjorde målet och denna gång kom målet efter fint förarbete av Vladimir Pasarikovski.

– En enkel bredsida och svårare var det ju inte där och han var ju helt fri i mitten, fortsätter Håkan Zejnilagic.

Inte nog med 2–2 utan Daniel Korlevski slog till på nytt och med två minuter kvar. Daniel förvaltade ett fint inlägg på allra bästa sätt och vilt jubel på Ymorvallen. Jublet höll dock på att fastna i halsen, när domaren blåste en något diskutabel straffspark i den tredje tilläggsminuten. Det verkade som en ren chansning av Veberödsspelaren, där han liksom slängde sig framåt i försöket att komma loss och domaren blåste alltså straff.

Alexander Cvetkovski i Pelistermålet har fått mycket kritik för flera insläppta mål på fasta situationer men nu tog han straffen och blev på det sättet också dubbel matchhjälte tillsammans med tvåmålsskytten Daniel Korlevski.

Veckan som kommer bjuder på spännande matcher i division tre och det handlar dels om Tomelilla–Pelister på måndag och FC Trelleborg–IFK på onsdag. Veckan därpå avslutas våromgången med returmatchen Pelister–Tomelilla.

BK Näset spelade samtidigt hemma mot Lunds SK i ”fyran” i går och där såg det länge ut som om Näset skulle ta en viktig seger. Johan Berglund gjorde 1–0 redan efter 20 minuter och ledningen såg ut att stå sig men med tre minuter kvar kvitterade gästerna. Slarv i Näsetförsvaret bidrog och alltså 1–1.

Annons

I division sju spelade Gylle i Örtofta norr om Lund och det blev en härlig seger för Rickard Harletuns gäng. Hela 5–1 till Gylle efter 3–1 i pausen.

– Ja, vi spelade emellanåt fantastiskt bra och det gick långa stunder, när hemmaspelarna inte fick låna bollen, meddelar Rickard.

Fredrik Bengtsson, Daniel Persson, Tom Åkesson, Adam Silow och Sasan Ghodoos heter segerskyttarna i Gylle.

Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons