Annons
Nyheter

"Det får bära eller brista"

Skadeproblem med baksidan på låren har plågat Dennis Andersson i Västra Ingelstad de senaste säsongerna. Men nu kör Dennis för fullt igen.
Nyheter • Publicerad 19 mars 2010
Foto: 
Foto: 

VELLINGE. Dennis började som knatte ute i Skabersjö nästan granngårds. Även om barndomshemmet i Västra Kärrstorp egentligen ligger lika nära Svedala blev det Västra Ingelstad som drog vinstlotten. Någon annan klubb har heller aldrig varit aktuell. När frågan kommer upp, säger Dennis spontant:

– Vi har ett härligt go i laget och det kan bli jätteroligt i år!

Annons

Han pekar då ut speciellt två nyförvärv från Vellinge som kan bli tungan på vågen när det gäller en topposition.

– Ja, både Emil (Nilsson) och Joachim (Forsberg) är riktigt bra.

När det gäller den egna formen är han också nöjd och beträffande de tidigare skadeproblemen är han inte orolig.

– Det har börjat väldigt bra för mig i år och jag har redan gjort tre mål. Jag tänker inte så mycket på skadorna utan det får bära eller brista.

Konkurrerenterna har Dennis inte så stor koll på.

– Jag känner inte så noga till de andra lagen och ska man vinna då måste man ju ändå slå alla!

Västra Ingelstads IS är en förening som brukar pendla mellan division sex och fem.

Ska klubben gå upp ett snäpp igen, måste det nog ske via serieseger för något kvallag är inte Västra Ingelstad. Det kan man konstatera efter två misslyckade kval på rad.

Klubben verkar väldigt jordnära och mysfaktorn är alltid hög när man kommer på besök. Standarden är lika hög med fin gräsmatta framför och med grusplan och sporthall på hundrameters avstånd från klubbstugan. Ännu bättre kommer det att bli och nog måste alla – stora som små – föreningar i Trelleborgs kommun närmast bli gröna av avund, eller…?

– Vår grusplan kommer att förvandlas till en konstgräsplan inför säsongen 2011, förklarar lagledaren, Thomas Kronvall.

Johan Silfversten Bergman
Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons