Nyheter

Anders har alltid mål i sikte

Det finns gott om vanliga målskyttar men det finns inte så många spelare som säsong efter säsong alltid ligger i toppen av olika skytteligor och det gäller oavsett på vilken nivå vi talar om. Anders Nilsson i Östra Torp är just en sådan eller kort och gott en riktig skyttekung!
Nyheter • Publicerad 20 augusti 2009
Foto: 
Anders Nilsson är Östra Torps och hela Söderslätts skyttekung med 15 mål så här långt.
Anders Nilsson är Östra Torps och hela Söderslätts skyttekung med 15 mål så här långt.Foto: 

SMYGEHAMN. – Jag har alltid gjort massor av mål och det började redan som pojklagsspelare, inleder Anders – när vi träffas för att ”kolla läget” inför seriefinalen mot Rydsgård i morgon. Inför matchen leder Anders småklubbarnas skytteliga med 15 mål.

Anders – i dag 31 år – inledde i Vellinge som pojklagsspelare, fortsatte i Höllvikens Gif ”jag gick över till Höllviken inför Halör Cup när jag var tio” och har sedan spelat med i tur och ordning Stavsten, Lilla Torg, Stavsten igen, IFK – innan det blev Östra Torp för lite mer än ett år sedan.

– Jag hade väl stannat i IFK men Ulf Larsson accepterade inte att jag tvingades missa något träningspass på grund av jobbet och jag trivs jättebra här och det var Martin Rengbo som fick mig till Torp, fortsätter Anders.

Han berättar att kompisen Fredrik Hahne i Skansen ständigt är på honom att han ska spela där men Anders har även en annan klubb som drar.

– Jag har tydligen i ett svagt ögonblick lovat Rickard Harletun i Gylle att avrunda där.

I så fall blir det hemma vid för Anders del och han bor i gamla Gyllekvartér invid kyrkan tillsammans med familjen. Sambon Therese och döttrarna Linn, sex och Engla, tre år. I Gylle har han också sin arbetsplats.

– Ja, jag jobbar som travskribent och som journalist kan jag jobba hemifrån. Tidigare satt jag inne på Jägersro men det blir billigare för alla parter att jag jobbar hemifrån.

När vi kommer in på just Anders jobb som travskribent, kommer ju frågan om storvinster upp och där konstaterar Anders kort så här:

– Med tanke på jobbet borde jag nog ha vunnit mer än jag gjort – om man säger så...

Vad är det som gör en säker målskytt?

– Det måste vara ett medfött målsinne, helt enkelt och på något sätt är jag där bollen kommer framför målet

Den ende som väl missat Anders målfarlighet är den tidigare Höllvikentränaren, Leif ”Fille” Olsson och Anders förklarar:

– Jag spelade back vid något tillfälle, när Höllviken spelade mot MFF-B och han tyckte jag var klockren som back och det fick jag spela i några matcher som följde. Det var dock inte alls därför som jag senare lämnade Fille och Höllviken.

Årets seriespel med Östra Torp – som gjorde come back i femman – gick som på räls och åtta raka segrar noterades från start. Därefter har det gått lite grus i maskineriet och de senaste två matcherna har slutat 3–3 och 5–5. På kuppen har också serieledningen övertagits av Rydsgårds AIF.

I våras vann Östra Torp i Rydsgård med 3–0 efter ett mål av Anders och nu gäller det hemmaplan i Smyge. Anders är optimist och tror så här:

– Jag tror på vinst och vi har ju faktiskt bara förlorat en enda match hittills i år. Skall jag tvunget tippa får det bli 4–1 och jag tror jag gör två av målen.

Matchen mot Rydsgård börjar klockan 15 och det är lite speciellt denna lördag i Smygehamn, eftersom man där firar ”Torparda'n” på bred front. Om matchen går det så klart att läsa i TA på måndag men redan innan finns säkert något matnyttigt att läsa på just Anders Nilssons och Martin Rengbos egen blogg; Firman bloggar.

Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.