Annons
Skurup

Efterlysta kvinnorna hittade – gick i hamn i Smygehamn

Två kvinnor i kanot eller kajak saknades och eftersöktes av polis och Sjöräddning. Strax efter klockan 19.30 meddelades det att kvinnorna hittats. De hade då gått i land i Smygehamn.
Abbekås • Publicerad 14 april 2019 • Uppdaterad 15 april 2019
Arkivbild.
Arkivbild.

Vid 15:45 på söndagen paddlade två kvinnor ut från Abbekås. Då de inte kom tillbaka inom kort larmades polis och sjörädning. Man använde räddningsbåtar och räddningshelikopter och sökte efter kvinnorna mellan Abbekås och Smygehamn.

– Det är hamnkaptenen som sett de två kvinnorna paddla ut, men inte sett dem komma tillbaka, sa Patric Fors vid polisens ledningscentral.

Annons

Hamnkaptenens oro grundade sig på den tämligen hårda blåsten.

– Det kanske är så att kvinnorna planerat att gå i hamn någon annanstans. Vi vet inte, och det är därför vi vill få in uppgifter för att bilda oss en bättre uppfattning, sa Patric Fors.

Det visade sig också stämma att kvinnorna haft en medveten plan. Under kvällen gick de i land i Smygehamn. Hamnkapten Åke Åkesson var lättad när han fick beskedet.

– Det viktigaste är att de är oskadda. Jag blev orolig eftersom det var blåsigt som fasen och väldigt svår sjö. I vågdalarna kunde jag inte ens se dem i kikaren, säger Åke Åkesson.

Det var en av tjejerna, som enligt Åke Åkesson kan vara i 20-årsåldern, som själv ringde till polisen och sa var de var någonstans.

– De hade sett helikoptern men först inte tänkt att det rörde dem. Men så ringde dem ändå. Tydligen så brukar de paddla mellan Abbekås och Smygehamn. Jag är lite tveksam till om man ska paddla när det är så här svår sjö, säger hamnkaptenen.

Peter LindgrenSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons