Annons
Nyheter

Within Temptation: The Heart of Everything

Nyheter • Publicerad 27 mars 2007

Man kunde tro att kvoten av pompig, metal-krockad gothrock är fylld, när såväl holländska Within Temptation som finska Nightwish kan fira tioårsjubileum, och till och med kopiorna Evanescence hunnit ge ut fyra plattor. Och jo då, det är den.

Men för älskare av symfonisk dramarock, svepande sirensång, fantasyvibbar och gitarrer som tuggar på ett rent tyskt vis så är nog inte The Heart of Everythingnågon större besvikelse.

Annons

Romantiska fioler laddar Hand of Sorrowoch Our Solemn Hourmed sina häxkörer är rena Carmina Burana. Det är intensivt och så till sista luftkubikmillimetern fulladdat att det svartnar för ögonen. Det är också högtravande och pretentiöst så man tappar andan.

Jag kan imponeras av hur WT bygger upp sina symfonier, detaljrikt som en Tolkiensaga och slagkraftigt som en murbräcka. Och visst är det pampigt. Men när ska de klippa sig och skaffa ett jobb? Var, alltså.

Lars Thulin

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons