Annons
Nyheter

Willie Nelson / Wynton Marsalis: Two Men With The Blues

Det var så att Willie Nelson tyckte att han inte gjort nån skiva på länge så varför inte spela live med trumpetaren Wynton Marsalis och ge ut ett jazzalbum? För att skämta lite om musikbranschens mest flitige skivutgivare.
Nyheter • Publicerad 15 juli 2008

Titeln säger blues. Men även om flera låtar kommer från blueshållet så framförs de som jazz.

Det här är jazz av den gamla New Orleans-sorten blues och då jazz var syskon. Willie Nelson tar fram sin närmast perfekta jazzfrasering, som han ibland använder även när han sjunger country, och spelar

Annons

typisk gitarr.

Wynton Marsalis, som annars kan vara rätt tråkig, tyckte visst det var kul att lira med Nelson, för också han gör flera fina trumpetinsatser (gärna med Louis Armstrong-ton).

Munspelaren Mickey Raphael får musiken att dra lite mer åt det som vi brukar kalla blues.

Bland låtarna finns Bright Lights Big City(mer regelrätt blues), Caldonia(jump-blues), Stardustoch

Georgia On My Mind(från den Stora Amerikanska Sångboken), Basin Street Blues(jazzblues), That's All(country)... Willie Nelson sjunger allt lika suveränt och utan minsta ansträngning till än lugnare, än lite hårdare jazzgung.

Bengt Eriksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons