Nyheter

Willie Nelson: Moment of Forever

Här är en skiva som tycks vara gjord efter principen att det stora finns i det enkla.
Nyheter • Publicerad 19 februari 2008

Willie Nelson är inte de komplicerade metaforernas textförfattare eller de kluriga ackordföljdernas kompositör, men det han vill säga får han sagt med häpnadsväckande kraft och träffsäkerhet utan att vare sig linda in för mycket eller vara övertydlig.

Låtar som Louisiana, en till synes okomplicerad sorgesång med anspelningar på orkanen Katrina, eller den stillsamma kärleksballaden Moment of Forever, ger mängder av tankemässig efterklang samtidigt som de också har stor örhängespotential. Här finns också plats för det rättframma, som When I Was Young And Grandma Wasn't Oldeller Gravedigger, båda med uppfriskande direkta texter och melodier. Att höra denna skiva är att höra en gammal räv visa hur slipstenen ska dras. Och det är finfint.

Fredrik Fischer

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.