Annons
Nyheter

Waterboys: Book of Lightning

Nyheter • Publicerad 10 april 2007

Ränderna har inte lämnat Mike Scott och hans återupplivade Waterboys på nionde studioalbumet: uppvärmda inifrån av folkmusik och anspråksfulla ballader, men framdrivna av ett bultande rockhjärta som gärna hotar att sprängas.

Så ska det vara i Waterboysland: lössläppta stunder av glättigt spelmanskap, varvade med uttryck på gränsen till sentimentalitet, new age-mystik och högtraveri.

Annons

Book Of Lightningbörjar som en rockplatta, men glider sedan över i pianoballader och fiolnummer. Det är svårt att inte jämföra med gruppens glansperiod under 80-talet, men efter att fyra år gamla Universal halllämnade en lite besviken på kraften i orden och musiken, så känns Book of Lightningsom en återkomst, en skärpning och kragtagning. Centralnumren är vemodigt romantiska Everybody Takes a Tumbleoch rockiga Love Will Shoot You Down, som annorlunda mixad rent av kunnat bli en dansgolvshit. Bara en sån sak.

Lars Thulin

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons