Nyheter

Vapnet: Döda fallet

Martin Hanberg är en av de mest hyllade svenskspråkiga indiepopsångarna efter sina insatser i Vapnet, Sibiria och Hospitalet. På sitt samvete har han också några av de gnälligaste och mest dansbandsbanala låttexterna.
Nyheter • Publicerad 9 april 2008

Riktigt så outhärdligt som tidigare blir det inte på ''Döda fallet".

Belle & Sebastian-influenserna är lika stora som alltid och det är mespop hela vägen men arrangemangen känns rikare med inslag av klockspel, blås och stråkar. Som vanligt går det ganska bra att lyssna på Vapnet i några enstaka spår åt gången men det blir snart för mycket gnäll, kvidande och irriterande textrader som ''Det gör ont när du har ont" i ''Snart går du inte själv" men framförallt är det ''Skorpan" som skaver den här gången. Jag menar, en pianoballad med en Bröderna Lejonhjärta-inspirerad text levererad helt utan distans? Om jag rodnar är det på grund av obehag.

Alex Regnér
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.