Annons
Nyheter

Tungt fall för Hammerfall

"Alla ska med" kunde ha varit Hammerfalls devis också. Lättillgänglig metal som passar alla. Det ska vara tungt, tufft och melodiöst på samma gång. Konceptet har länge varit detsamma, men hur förvaltas det?
Nyheter • Publicerad 18 maj 2011
Foto: -

Jodå, att det är Hammerfall tar tre sekunder att fatta. Det gungar på och har alla de bästa delarna av feta, lättsmälta riff, dubbeltramp och skrikande solon därtill. Inga fel så långt alltså.

Men efter fyra sekunder inser man att något saknas. Klassiker som "Renegade" och "Blood Bound" känns hundra gånger mer genomtänkta än förstasingeln "One more time" som bara stampar runt i cirklar. Pusselbitarna är blandade men bilden på helheten är borta.

Resultat: brokig mosaik, där delarna sammanfogats med hammare och klister. Inget faller naturligt på plats. Halvhjärtade B-sidor sammanfattar skivan i två ord.

Martin Strandberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons