Annons
Nyheter

Tony Bennett featuring Count Basie Big Band: A Swingin" Christmas

Tony Bennett måste älska julen – eller också älskar han just de här melodierna. Han tar de slitna gamla jullåtarna – som I'll Be Home For Christmas, Winter Wonderland, Have Yourself A Merry Little Christmas och Santa Claus Is Coming To Town – på största möjliga allvar, sjunger dem med stor inlevelse och perfekt sväng, både när de framförs som lugna ballader och snabbare swing.
Nyheter • Publicerad 9 december 2008

För kompet, som får julen att svänga ännu mer jazzmusikaliskt, svarar en kvartett ledd av pianisten Monty Alexander och den tajta blåssektionen från Count Basies kvarvarande storband.

Faktiskt lite Sinatra-varning. Inte så att albumet överglänser Frank Sinatras alla julskivor men jag, som alltid låter Sinatra sjunga in julen, kommer från och med i år att växla om med Tony Bennett.

Bengt Eriksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons