Annons
Nyheter

Timbaland: Shock Value

Nyheter • Publicerad 10 april 2007
Timbaland – bättre som producent än som rappare.bild: Scanpix
Timbaland – bättre som producent än som rappare.bild: ScanpixFoto: 

Första spåret på demonproducenten Timbalands femte album i eget namn lovade gott. Oh Timbaland är en enkel och tillika väldigt catchy låt som bygger på samplingar från Nina Simones grandiosa Sinnerman.

Utöver det inledande spåret innehåller Shock value inte många ljuspunkter vilket är överraskande med tanke på vilka hits Timbaland snickrat ihop åt bland andra Justin Timberlake och Nelly Furtado. Är det något han kan så är det att mixtra ihop hiphop, r'n'b och pop och göra globala hits [-] åt andra.

Annons

Något han är betydligt sämre på är att rappa. Den inledande raden Let me see see them big titties på annars hyfsade Bounce är så otroligt pinsam att man måste gömma huvudet i sandlådan. Timbaland borde slå sig ned i producentstolen igen och snickra ihop ett nytt album åt Missy Elliott istället.

Alex Regnér

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons