Annons
Nyheter

Tiden hinner ikapp M.I.A.

Nyheter • Publicerad 5 september 2007
M.I.A.bild: SCanpix
M.I.A.bild: SCanpixFoto: 

M.IA:s debut Arular hypades och hyllades till skyarna för sin excentriska blandning av grime, baile funk, electro, indiska vibbar och precis allt som M.I.A. verkar gilla.

Några år har passerat och M.I.A. är inte lika ensam på sin originella tron längre. Tydligaste skillnaden gentemot tidigare är kanske att den Sri Lanka-födda engelskan dragit våldsromantiserandet ett steg längre. Kan det ha med hennes fars medverkan i gerillan Tamilska tigrarna att göra?

Annons

M.I.A. provocerar säkert en och annan politiskt korrekt figur men Kala känns ändå som en viss besvikelse. Albumet är inte lika schizofrent som debuten men känns därför också aningen tråkigare. Hårda Boyz, charmigt våldsförhärligande Paper planes (med barnkör!) och Timbalands Come around är dock riktigt bra låtar. M.IA. har inte förändrats nämnvärt men tiden har hunnit ikapp.

Alex Regnér

DANSHHH

M.I.A.

Kala

(XL/Playground)

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons