Annons
Nyheter

Therese Åkesson: Med slumpen som kompass

Oj, så charmigt. Och, ursäkta Therese, lite naivt och ungt (ser på nätet att hon ska bo i Malmö men jag vet inte hur gammal hon är).
Nyheter • Publicerad 20 januari 2009

Förväntansfullt och äventyrslystet håller hon sina ögon öppna för livet. Hon lever Med slumpen som kompass.

Egna sånger på svenska; inte visor och inte heller anglosaxiskt utan mitt emellan. Therese Åkesson är en svensk singersongwriter. Hon komponerar och kompar sig omväxlande på gitarr och piano. Det ger melodierna lite olika karaktär. Men resultaet blir ändå snarlikt: några ackord håller musiken på plats medan texten svävar ut så melodin måste anpassa sig. Likt tonsatta dikter som Therese deklamerar och improviserar. Att det ändå blir melodiöst är märkligt. Det är absolut personligt.

Hon sjunger fint också, i samklang med sitt sökande kärleks- och livsbudskap. Orgel, bas, trummor och extragitarr kompletterar. Vilken överraskning, lovande och merlyssningslockande...

Bengt Eriksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons