Annons
Nyheter

The View: Hats Off To The Buskers

Nyheter • Publicerad 21 mars 2007

Senaste hajpen från britanniska öarna är fyra nästan obehagligt unga killar (18-årsåldern) från skotska Dundee. Deras skramliga, osnutna rock bär lätta drag av rhythm'n'bluesinfluerat 60-tal, lite Yardbirds eller Small Faces om man så vill, fast med slashasiga Arctic Monkeys-tendenser.

Det är inget nytt under solen, egentligen, men den energi The View lyckats fånga i spår som Comin' Downeller Wasted Little DJ'sär underbar. Den intensiteten håller de inte tvärs igenom Buskers(den engelska termen för gatumusikant), men plattan är ändå en lyckobringande positiv överraskning, full av chosefritt skoj.

Annons

View-gossarnas låtar är röriga och ostädade och kränger gärna spattigt mellan ska-influenser, punk och vispop. Man kan förstås också välja att kalla det infallsrikt.

Dundees Libertines. Säkert världens energikick live.

Lars Thulin

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons