Annons
Nyheter

The Verve: Forth

Att 90-talet varit på väg tillbaka har trendvetarna sagt i flera år men när The Verve, Blur och Oasis alla släpper nytt i höst känns återtåget skrämmande nära.
Nyheter • Publicerad 26 augusti 2008
När både The Verve, Blur och Oasis är på gång med nya plattor verkar det som om 90-talet verkligen är på väg tillbaka. Men The Verves nya platta Forth är 90-tal på fel sätt, enligt Allehandas recensent. Bild: Scanpix
När både The Verve, Blur och Oasis är på gång med nya plattor verkar det som om 90-talet verkligen är på väg tillbaka. Men The Verves nya platta Forth är 90-tal på fel sätt, enligt Allehandas recensent. Bild: ScanpixFoto: 

För vill vi, som faktiskt minns 90-talet någorlunda, ha det tillbaka? Grungen, britpoppen, de fula jeansen? Hur som helst är Forth90-tal på fel sätt. Här finns ingen glimt i ögat och The Verve smetar bara på med någon slags arenarock med vidriga körer (till exempel i skräniga och hemska Love is noiseoch sega Rather be).

Och den som väntat sig någon ny Bittersweet symphonyblir förstås besviken. Igen. Platta textrader och grötseg produktion som hämtat från ett Radiohead som aldrig blickat framåt. Om The Verve är soundtracket till 90-talets revival kan man bara hoppas att den blir kortvarig. Forthoch främst låten Numbnesskan vara det sämsta jag hört på flera år.

Alex Regnér
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons