Annons
Nyheter

The Shins: Wincing the night away

Nyheter • Publicerad 7 februari 2007

Det enda som lyfte Zach Braffs (Scrubs) film Garden Statevar de scener när The Shins musik spelades. Just dessa scener fick dessutom upp många människors ögon för The Shins och deras ömsom vemodiga och ömsom solskenspoppiga akustiska folkpop.

Det har dröjt fyra år sedan sist och Wincing the night awayär ett mycket efterlängtat album. Den här gången har den amerikanska kvartetten också till viss del förnyat sitt sound. De akustiska gitarrerna har fått lämna plats åt powerpopigga och brittiska tongångar. James Mercer, sångare och huvudsaklig låtskrivare, är dock lika träffsäker när det gäller melodierna som alltid.

Annons

Det finns egentligen inte mycket att klaga på men likväl känns det som att något fattas och trots fina stunder, som Phantom Limboch Sea Legs, växer aldrig Wincing the night awayaldrig upp till något oumbärligt till skillnad från bandets två tidigare alster. Det stavas Prestationsångest.

Alex Regnér

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons