Annons
Nyheter

The Secret Sisters: The Secret Sisters

Stämsjungande Laura och Lydia Rogers goes honky tonky på "Why baby why", påhejade och orkestrerade från studiobåset av ingen mindre än countrynestorn T Bone Burnett och producenten Dave Cobb.
Nyheter • Publicerad 16 februari 2011

I ena stunden tar de sin an Sinatras "Somethin' Stupid", i den andra bjuder de på fläktande egenkomponerade "Tenessee Me", där steal guitar-tonerna aldrig är långt borta och vän stämsång bara är förnamnet.

Efter att rockabillytrenden översköljt den norra hemisfären tas nu ytterligare steg tillbaka till rötterna. Och där är The Secret Sisters puritaner med sin traditionella folksångsljudbild. Den som fostrade Dolly Parton och EmmyLou Harris.

Systrarna Rogers har till skillnad från sina föregångare växt upp skyddat och välställt under de sista skälvande decennierna av 1900-talet. Fortfarande i tjugoårsåldern ger de ett behagligt men också mer beskedligt intryck än den hjärta och smärta som döljer sig mellan raderna av musiktraditionen.

Lisa Appelqvist
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons