Annons
Nyheter

The Red Button: She"s About To Cross My Mind

Nyheter • Publicerad 13 juli 2007

Det här kommer att bli sommarens platta i mina bilhögtalare. She"s About To Cross My Mindär daterad 2007 och cirka 1965-66 på samma gång. Bandet - eller rättare sagt duon Seth Swirsky och Mike Ruekberg - är amerikansk(a) men musiken är gjord i Liverpool eller möjligen London, USA.

Här spelas popmusik som är jämnårig och dåtida med Beatles. Exakt så låter det - nej, inte som om The Red Button blickar 40 år bakåt i pophistorien utan som om poplåtarna skrivits, sjungits och spelats då. Just då och som om då vore nu.

Annons

Sånt här gillar ju inte jag, egentligen. Att musiken befinner sej i historien snarare än i nu- och framtiden. Men låtarna är så bra och klistrar så omedelbart och direkt att jag bara inte kan stå emot. Sommarens platta, det skrev jag väl? På www.myspace.com/theredbuttonband kan du provlyssna!

Bengt Eriksson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons