Annons
Nyheter

The Homemade Jamz Blues Band: Pay Me No Mind

Tre unga syskon från Tupelo i Mississippi spelar blues. Ja, de är så unga! Men som de spelar blues! Så bra, redan nu. Och dessutom låter och känns det som om deras blues är nyfödd, precis skrikit till, börjat röra sig och krypa, och nu reser den sig upp och går...
Nyheter • Publicerad 12 augusti 2008

The Homemade Jamz Blues Band lovar mer, så mycket mer! Ryan, sång och elgitarr, är 17 år, hans bror Kyle, bas, är 14 år, och systern Taya Perry, som sitter vid trummorna, är bara 9 år!

Samtliga låtar utom avslutande John Lee Hooker-klassikern Boom Boomär egna. Inte gjorda av syskonen utan av pappa Renaud Perry, vars gitarr övertogs av äldste sonen när pappa kom underfund med att han nog inte var ämnad till gitarrist.

Annons

Traditionell elektrisk blues men ändå eget. Det låter som ett möte mellan dagens ungdom och blues, som om bluesen inte kommit inifrån, inte är musikernas naturliga musikform utan bluestraditionen tolkas genom deras ungdom. Ryans sång och elgitarr får mig att tänka på Jimi Hendrix som bluesmusiker.

Kyle ger stadga med både melodiska och bastanta basgångar. Taya tyckte jag först spelade ur takten. Men nej, hon spelar i och omkring, slår rytmen och spelar dessutom extra tilläggsrytmer, som en slagverkare. Om bröderna är lovande och redan bra, så visar lillasyster en aning av genialitet.

Bengt Eriksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons