Annons
Nyheter

The Culture In Memoriam: Abolish History, This is Our Story

Nyheter • Publicerad 10 april 2007
Victor Håkansson. Bild: Markus Kinnunen
Victor Håkansson. Bild: Markus KinnunenFoto: 

En fascinerande krock mellan det uppgivet äggskalsbräckliga och det våldsamma, handlingskraftiga är The Culture In Memoriams - alias ex-trelleborgaren Victor Håkansson - andra fullängdare. Med en titel som Abolish History, this is Our Storyär det inte konstigt att namn som Marx och Gandhi flimrar förbi tillsammans med rop på "working class breakout" och revolution. Vilken sorts revolution? Väpnad eller rent mental? Ja, vilken är du mest sugen på?

Det finns röriga, ofokuserade passager som stör annars riktigt solig pop som Unite!eller Riot For Love. Men när Victor håller rent kan han och hans kamrater måla en sårbar, kanstött skönhet med akustisk gitarr, trumpet, melodica och ukulele. Popvisan Boredomär rena körpartyt a'la I'm From Barcelona.

Annons

Revolutionärt i dubbel bemärkelse är anslaget i Capitalist Monster,en virvlande positivhalarvisa som blandar irländskt pubgemyt med agitationspolitik, och Hometown Hymnär rock så angelägen den blir.

Lars Thulin

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons