Nyheter

The BPA: I Think We're Gonna Need a Bigger Boat

Bakom namnet The BPA – Brighton Port Authority – ligger Norman Cook, en man som är betydligt mer känd som Fatboy Slim. Att han valde att släppa I Think We're Gonna Need a Bigger Boat under ett annat alias är inte svårt att förstå.
Nyheter • Publicerad 3 februari 2009

Albumet skiljer sig en del från Cooks tidigare material. Det är fortfarande eklektiskt, vilket märks inte minst på gästartister som Jamie T, Dizzee Rascal, Iggy Pop och Martha Wainwright, men generellt sett kan man definitivt säga att The BPA är en indierock-version av Fatboy Slim. Och hur kul är det? Nej, inte särskilt roligt alls.

Det var knappast igår som Fatboy Slim ansågs nyskapande med sitt big beat-sound men han hade likväl sin nisch (som vinjettmusik i fotbolls-TV-spel). Här saknas funken och rytmerna och Cook är inte alls tillräckligt bra på melodier för att det här ska bära.

Alex Regnér
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.