Annons
Nyheter

Talib Kweli – Eardrum

Talib Kweli slog igenom tillsammans med Mos Def under det gemensamma namnet Black Star i slutet av 90-talet. Han har sedan dess varit en soloartist i första hand men har också hunnit med fina samarbeten med producenterna Hi-Tek och Madlib.
Nyheter • Publicerad 25 september 2007

Kweli tillhör den skara av rappare som hyllas och sågas för sina medvetna texter. Som så många andra rappare inom samma kategori har han också tenderat att vara medveten och seriös på bekostnad av intensitet och bounce. Då är det befriande att höra honom dra upp på tempot i Timbaland-aktiga Say Somethingmed den eminenta Jean Grae som gästrappare. "Eardrum" är ett rejält hantverk med starka soul-vibbar och snygga produktioner signerade några av de bästa i branschen. Kweli är en anpassningsbar och begåvad rappare och därtill gör bl.a. Justin Timberlake, Sizzla, Norah Jones och Kanye West alla fina inhopp. De 19 låtarna blir dock mer än man riktigt mäktar med.

Alex Regnér

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons