Annons
Nyheter

Syster Sol: Kichinga!

Kombinationen Syster Sol och reggae/dancehall är i grunden underbar. Hon har en röst som absolut inte är typisk för genren och Syster Sol försöker inte heller anpassa den för att låta reggae. Resultatet blir ett eget uttryck.
Nyheter • Publicerad 21 september 2011
Foto: 

Det fick vi klart för oss när hon frontade Livelihood och på hennes solodebut. När Syster Sol ska följa upp den sistnämnda väljer hon att delvis lämna svenskan. Synd tycker jag. Rösten är i och för sig densamma men lite av magin försvinner i språkbytet.

En del av det fina finns dock kvar även på ”Kichinga!”. Plattan har framför allt den fördelen att det finns låtar som växer med varje lyssning. ”Special place” med Promoe är självklar i sin enkelhet. På ”Bland dom” visar Syster Sol, Etzia, Cleo med flera att det finns en hel del tjejer i gamet för den som vill se (och lyssna).

INTERNAL INTERNAL
Roger Bing
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons