Annons
Nyheter

Sulo: Hear me out

Sören "Sulo" Karlsson stirrar så bestämt ut från omslaget till sin tredje soloplatta att man helt enkelt måste ta titeln Hear me out på orden. Men när plattan hamnat i spelaren är det lite svårt att hitta exakt vad den gamle Diamond Dogs-sångaren vill att vi ska lyssna på.
Nyheter • Publicerad 2 december 2008

Lite pubrock här, några stänk soulsväng där och i botten ett knippe grovt tillyxade rock n roll-texter. Det är visserligen småsvängigt, trevligt och kryddat med ett saltkar snygga pianodrillar och stabila inhopp från Sara Löfgren, Max Martin och Papa Dee. Men för det mesta känns det som om musikerna sitter ner och spelar, utan ambitioner att sparka undan stolarna och börja röja på allvar. Undantagen är å andra sidan några riktiga höjdare. Som den känslofulla duetten med Louise Hoffsten, den läckert saxdränkta Always a roseoch en ösig, engelsk version av Wilmer X-låten Om en hund mådde så här. Och gitarrsolot i Eleonora with a smilefår både puls och klackar att slå i taket. Men en EP hade räckt.

Emil Sandgren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons