Annons
Nyheter

Stella Mwangi: Kinanda

Med Lejonkungsschlagern "Haba haba" tog hon hela norska folket med storm och vindarna förde Stella Mwangi ända till Eurovision Song Contest.
Nyheter • Publicerad 15 juni 2011
Norska Schlager-Stella imponerar som rappare.
Norska Schlager-Stella imponerar som rappare.Foto: Martin Meissner

Trots att det finns ytterligare en låt med Lejonkungsanspelning, "Hakuna Matata" (som dock bara har devisen "ta det lugnt, det ordnar sig" gemensamt), så är Stella Mwangi mycket mera än så. Den musikaliska grunden är lättillgänglig pop som tar ut danssvängarna ordentligt. Stella Mwangi visar upp en mångsidighet på många plan och hon har inga problem att förändra rösten efter de musikaliska omgivningarna, om det så är dansorienterat eller Britney Spears-pop. Men något annat imponerar mer. Letar efter vem som gästar på "Copy my swang". Svar ingen! Det är i rollen som rappare Stella Mwangi inger respekt. Hon behärskar hela skalan, från Sandra Dentons (Pepa i Salt n'Pepa) old school-känsla, till att toucha Missy Elliot och landa i ett flow anno 2010-talet. Frågan är bara vilken publik som ska hitta hem i mischmaschet av schlager och rap.

Fanny Johansson, Emma Svensson, Annika Johansson, Niklas Lundell och TT
Roger Bing
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons