Annons
Nyheter

Status Quo: In Search Of The Fourth Chord

Nyheter • Publicerad 13 september 2007

Man vill vara hygglig mot de långhåriga, godmodiga och harmlösa rockfarbröderna Francis och Rick. De är inga kritikerhjältar, sågas faktiskt så ofta att jobbet brukar lämnas på entreprenad till parkförvaltningen. Men Status Quo gör det inte lätt när redan omslaget till nya, 34:e studioalbumet parafraserar Jakten på den försvunna skatten.

Numera är gubbarna nöjda med att agera "feelgood act" med polerat gung. Det hindrar inte att stunder på In Search Of The Fourth Chordglimtar till av inspiration.

Annons

Tack och lov har de gett upp de värsta försöken till pinsamma moderniseringar, och blir vid sin läst - boogierocken. Gamla fans kommer att känna igen dem, rent av bli arga över att hjältarna inte får beröm för sin förutsägbarhet. Men nä, det är ju inte så det funkar.

Lars Thulin

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons