Annons
Nyheter

Sound späckat med ljudet av höga klackar

Lundadiscjockeyn Johan Agebjörns musik har bland annat kallats den bästa svenska italiodiscon någonsin. Skulle kunna uppfattas som ett skällsord. Något ytligt och föga beständigt. Men som i de flesta andra fall; när saker görs passionerat händer det någonting.
Nyheter • Publicerad 18 maj 2011

Agebjörn formligen älskar att sno in sina klanger i ett sirligt sound späckat med ljudet av höga klackar, fladdret av sommarlätta klänningar, svala drinkar och heta blickar. Funktionsmusik för jetset-terrassen en juliafton var som helst i närhen av en strandlinje.

Gästerna är många, även på skivan. Röstbidrag lämnas av namn som Janne Kask (Lake Heartbeat, Brainpool), Sally Shapiro och Steve Moore. De blir alla viktiga delar i Agebjörns konsekvent pulserande vision. Uppskattar lättheten och den knappt märkbara vemodskänslan, närmast härledbar till franska popakter som Phoenix.

Martin Strandberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons